Η ελιά κερδίζει κι η θεά Αθηνά υπερέχει με την Σοφία της.
Η ευλογημένη ελιά, ήταν πάντα η βάση της διατροφής μας. Η βάση της μεσογειακής διατροφής. Το λάδι της ελιάς, εκτός από την θρεπτικότητα που παρέχει στην υγεία μας, είναι και το πιο απαραίτητο στοιχείο για τον εγκέφαλό μας.
Ο εγκέφαλος, είναι το όργανο που βρίσκετε μέσα στο κρανίο του κεφαλιού μας και πλέει μέσα στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό . Όταν βάλετε λάδι σε ένα ποτήρι νερό, το λάδι θα βγει νικητής, θα κάτσει πάνω στο νερό. Για να είναι πάντα ενεργός και δραστήριος ο εγκέφαλος πρέπει να τον «λαδώνουμε».
Η θεά της σοφίας η Αθηνά, δεν διάλεξε τυχαία την ελιά.
Η Αθηνά γεννήθηκε από το κεφάλι του Δία. Ξεπετάχτηκε πάνοπλη με ένα κτύπημα του Ηφαίστου. Η Αθηνά είναι η σκέψη και η ιδέα που ξεπετιέται από το μυαλό μας, με ηλεκτρικές κεντρίσεις.
Γέννηση θεάς Αθηνάς από το κεφάλι του Δία. Αντιπροσωπεύει το πνεύμα και τη νόηση του θείου στοιχείου. |
Κατά τη διαδικασία της γήρανσης και σε καταστάσεις, όπως η απώλεια μνήμης και η νόσος του Alzheimer, αυξάνονται οι απαιτήσεις του οργανισμού σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, γιατί βοηθούν, στο να διατηρείται η δομή του κυτταρικού τοιχώματος του εγκεφάλου.
Το λάδι της ελιάς, μας κάνει πιο υγιείς και πιο έξυπνους.
Ο Όμηρος αναφέρεται στο ελαιόλαδο ως "ΧΡΥΣΟ ΥΓΡΟ" και ο Ιπποκράτης, ως τον "ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ". Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχονται στο ελαιόλαδο, έχουν αντικαρκινική δράση, μέσω της παρεμπόδισης του σχηματισμού των ελευθέρων ριζών και ως εκ τούτου, του οξειδωτικού στρες.
Και βέβαια η ευεργετική συμβολή της ελιάς στον εγκέφαλο, συνδέεται και με την έννοια της αποβολής του άγχους. Η κατανάλωση ελαίου και μόνο στην διατροφή μας και όχι βουτύρου ή σπορέλαιων, διατηρεί την εγρήγορση του νου μας, την ευστροφία του και την θετική σκέψη.