29 Οκτωβρίου 2016

Το Φαίνεσθαι και το Είναι...





Σε τούτη την όμορφη χώρα, με αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους, 
έγιναν και γίνονται κοσμοϊστορικά γεγονότα που αλλάζουν την ροή της ιστορίας.



Πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου, την ποιοτική διαφορά του ιστορικού χρόνου, ο οποίος εκτείνεται σε μεγέθη ασύλληπτα για τα υπόλοιπα βαρβαρικά έθνη και λαούς.

Διότι αυτά δεν υπήρχαν καν την εποχή που εμείς κτίζαμε ναούς και ανάκτορα, φιλοσοφούσαμε και αθλούμασταν, καλλιεργούσαμε και ταξιδεύαμε.

Τα γνωστικά δεδομένα για τον πολιτισμό των Ελλήνων στις ημέρες μας είναι πολλά και οι αποδείξεις, ακόμη περισσότερες.

Για όσους τις αναζητήσουν όμως και επιθυμήσουν να γνωρίσουν την φύση τους, την φύση του Έλληνος και της Ελληνίδος, των πιο λαμπρών παραδειγμάτων του ανθρωπίνου γένους.

Στην θάλασσα της παραπληροφόρησης που σερβίρεται διάχυτη γύρω μας, μας παρουσιάζεται ένας κόσμος του Φαίνεσθαι, ο οποίος μας παρασύρει στο να πράττουμε λανθασμένα και ανήθικα.

Δείχνοντάς μας το καινούργιο ως απαραίτητα καλό και το παλαιό ως ξεπερασμένο, μας ωθεί στην ύλη και στις ουσίες.

Έχει την ασυδοσία ως πρόταση, προσπαθώντας έτσι να μας απομακρύνει από την αληθινή εμπειρία του να αισθανόμαστε την φύση γύρω μας και να χαιρόμαστε την συναναστροφή με τους συνανθρώπους μας.


Μία συνεχής άχρηστη ανάγκη ωθείται προς το μέρος μας, βάλλοντας την φύση μας, την ποιότητά μας, την χαρά που δύναται να έχουμε κάτω από τον υπέροχο Ήλιο μας, συνευρισκόμενοι με τις υπέροχες οικογένειες και τους φίλους που επιλέξαμε για να πορευθούμε στην ζωή μας.

Οι περισσότερες ταινίες και τα περισσότερα βιβλία σήμερα, προσπαθούν να εντυπωσιάσουν είτε με την χρήση φαντασίας και οπτικών θαυμάτων, είτε με το να καινοτομήσουν σε κάτι που δεν υπάρχει, να πλάσουν μία ψευδή ιστορία δηλαδή, προσδίδοντάς της αληθινά χαρακτηριστικά, χωρίς ουσία και ηθικά διδάγματα όμως.

Οι επικοί πρόγονοί μας και οι νεότεροι ποιητές, θα μείνουν αιωνίως στην κορυφή, διότι πλάθουν αληθινές διηγήσεις ή ιστορικούς μύθους, χρησιμοποιώντας μία ανώτερη γλώσσα και δένοντας την αρμονικά με ηθικά διδάγματα και με πραγματικά γεγονότα.

Εμείς σήμερα, αντί να μελετάμε και να διαβάζουμε τα κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, τα οποία περιγράφουν ιδέες πραγματικά καινοτόμες και αξεπέραστες, εξιστορούν μάχες και γεγονότα θαυμαστά, ίσως αδιανόητα για τους πολλούς, ρίχνουμε όλο το βάρος της ψυχαγωγίας μας και σπαταλάμε τον χρόνο μας με τις ταινίες και τα βιβλία των βαρβάρων.
Τα οποία κατασκευάζουν το Φαίνεσθαι, για να κρύψουν το Είναι.

Το Είναι λοιπόν, συνδέεται με την αλήθεια και την πραγματικότητα, 

είναι η ουσία του κάθε πράγματος, η φύση του κόσμου αν θέλετε.

Καμία άλλη φυλή ή λαός, δεν το έχει αποτυπώσει ορθότερα και ακριβέστερα ή και καθόλου, εκτός από τους Έλληνες προγόνους μας.

Υπάρχουν ιδέες ξεχωριστές και μεγαλειώδεις στα κείμενα που έγραψαν οι φιλόσοφοι και οι ιστορικοί του παρελθόντος, οι ποιητές και οι θεολόγοι, οι μαθηματικοί και οι γεωμέτρες. Ιδέες και κείμενα αιώνια διότι κατέγραψαν τις αρχές του σύμπαντος κόσμου, του Είναι.

Ας τις ανακαλύψουμε κάνοντας το πιο σπουδαίο ταξίδι και αποκτώντας τις καλύτερες και τις πιο φωτεινές εμπειρίες.

Εμπειρίες που θα μας δώσουν ισχύ και λύσεις για τα προβλήματα της καθημερινότητας και της ζωής μας.

Αφήνοντας πίσω τον κόσμο του Φαίνεσθαι και οδεύοντας στα μονοπάτια των προγόνων μας, εξερευνώντας τον κόσμο του Είναι, γινόμαστε και πάλι πραγματικοί Έλληνες Άνθρωποι.



πηγή: Αγήτωρ