11 Δεκεμβρίου 2014

Διάλεξη περί Ιέρου Κανονισμού της Αρχαίας Αγοράς Αθήνων

Mια επιγραφή από τις ανασκαφές της Αρχαίας Αγοράς που αναφέρεται σε έναν ιερό κανονισμό θα παρουσιάσει ο καθηγητής Kevin Daly (Andrew W. Mellon Professor of Classical Studies, ASCSA και Associate Professor of Classics and Ancient Mediterranean Studies) σε διάλεξή του με τίτλο «A Sacred Law from the Athenian Agora» που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 19.00, στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα (Cotsen Hall, Αναπήρων Πολέμου 9).


Η επιγραφή, που χρονολογείται στον 4ο ή 3ο αιώνα π.Χ., απαριθμεί θέματα που πρέπει να καθορίζονται για μια ιεροτελεστία και ορίζει, στη συνέχεια, τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Το κείμενο περιέχει αναφορές σε αρκετά είδη γλυκών που προσφέρονταν ως θυσία και απευθύνει επίσης πρόσκληση σε μια θεότητα.

Αυτό το συναρπαστικό, ενδιαφέρον και, για πολλούς λόγους, μοναδικό κείμενο παρέχει εξαιρετικά νέα στοιχεία για τις πρακτικές λατρείας στην Αθήνα.



Η διάλεξη θα μεταδοθεί ζωντανά εδώ
Μπορείτε επίσης να βρείτε τη διάλεξη στο Αρχείο των Διαλέξεων της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, μία εβδομάδα μετά τη διεξαγωγή της.