24 Νοεμβρίου 2015

Ελληνική Επιστροφή...



Αρκετά πριν την κατάκτηση της Ελλάδας από τη Ρώμη, το ηθικό και διανοητικό επίπεδο του Ελληνικού ιερατείου, άρχισε να παρακμάζει.



Η τελευταία Ελληνική ψυχή που είχε απομείνει, ήταν ο ιεροφάντης των ιερών της Ελευσίνας Ιλάριος που τον έκαψε ζωντανό μέσα στον ναό το μισάνθρωπο χριστιανικό ιερατείο, οι αποκτηνωμένοι καλόγεροι του Αλάριχου «Οι τα φαιά φέροντες», κατά την ιστο­ρική αφήγηση. 





Μαζί με αυτόν τελείωσε και η φανερή τέλεση των Ελληνικών μυστηρίων.




Μπορεί οι Ιεροφάντες και οι μύστες να πέθαναν καταδιωκόμενοι από το βάρβαρο χριστιανικό πλήθος και τα μυστήρια να καταργήθηκαν επί ποινή θανάτου...

Μπορεί η Ελληνική γη, που καθαγιάστηκε από τον πατέρα Δία, να έχει μείνει χωρίς την ιερή παρουσία του κι ο ίδιος να ονομάστηκε είδωλο...

Μπορεί οι πύλες της λήθης να έκλεισαν ερμητικά πίσω από τα μυστήρια, το ιερό βήμα του Ιεροφάντη να βεβηλώθηκε και κάθε ελπίδα αναβίωσης τους να φαίνεται ότι χάθηκε...

Μπορεί πολλοί να νομίζουν, ότι το ιερό φως των Δελφών έσβησε με την καταστροφή των ιερών από τους μαυροφορεμένους μισέλληνες...

Μπορεί άλλοι να πιστεύουν ότι ο φωτεινός θεός ξεχάστηκε, γιατί τον εκτόπισε από τα ιερά του ηχριστιανική αγιοσύνη και στη θέση του έβαλε το χάος και το πνευματικό σκοτάδι που έπνιξε την Ελλάδα... 

Μπορεί οι περισσότεροι να πιστεύουν ότι η αναβίωση του παρελθόντος είναι αδύνατη...




Κάνουν λάθος ! ! ! 



Τα Ελληνικά μυστήρια έζησαν κρυφά και σιωπηλά και διασώθηκαν ανά τους αιώνες, κρυμμένα στην αγκαλιά της λήθης. Το φως των Δελφών είναι αιώνιο και ανέσπερο και θα διαλύσει τα σκοτάδια της εβρα­ϊκής δεισιδαιμονίας. 

Όσοι πιστεύουν στην ανάσταση του Ελληνικού πνεύματος, ας περιμένουν τη θριαμ­βευτική επιστροφή του.

Ο Απόλλωνας και πάλι άρχισε να φωτίζει τον κόσμο των Ελλανίων. Οι μυημένοι Δελφίνοι της σιωπηλής Αδελφότητας του Μαντείου των Δελφών, θα κάνουν και πάλι γνωστή την παρουσία τους, μετά από χίλια εφτακόσια χρόνια σιγής και απόλυτης σιωπής.

Όλα τα φρικτά ψέματα που διαδίδονται ότι γινόταν στους Δελφούς είναι επινοήσεις της εκκλησίας. 


Οι Έλληνες τιμούσαν τους θεούς τους. Υπήρχε μεταξύ τους μια σχέση ελεύθερη και Ελληνική και όχι σχέση ανθρωποφάγων, όπου οι πιστοί καταβροχθίζουν τις σάρκες του θεού τους, πίνουν το αίμα του και το καυχώνται.

Καλούνται οι Ελλάνιοι να γίνουν και πάλι μύστες των Ορφικών μυστηρίων, Ιεροφάντες των Ελευσίνιων, Δαδούχοι των Δελφικών, Ιεροκήρυκες της Αριστοτέ­λειας φιλοσοφίας, Αρχιερείς της Πλατωνικής σοφίας και συνδιδάσκαλοι του μεγάλου σοφού Σωκράτη, για να μπορέσει η πατρίδα μας να πρωταγωνιστήσει και πάλι στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. 




Οι ιδέες δεν πεθαίνουν ποτέ, θάβονται 
και η συμπα­ντική νομοτέλεια τις ανασταίνει. 



Όταν θα ωριμάσουν οι συνθήκες, οι κατάλληλοι άνθρωποι θα πάρουν την υπόθεση πάνω τους, θα αναστήσουν το συκοφαντη­μένο παρελθόν και θα λειτουργήσουν και πάλι τα πανίερα Ελληνικά μυστήρια.


Τα προμηνύματα των Δελφών, της Ακρόπολης των Αθηνών, του Σουνίου, της Ολυμπίας και χιλιά­δων άλλων ιερών χώρων, άρχισαν να καταφθάνουν ελπιδοφόρα. 

Οι Έλληνες άρχισαν να θυμούνται το παρελθόν τους και εμφανίζουν μια νέα αλλά και πα­ράξενη πνευματική παντοδυναμία, η οποία τρομάζει το Ελληνοφάγο δόγμα.

Το ανέσπερο φως των Δελφών, δεν έπαψε ποτέ να φωτίζει με την ιερή του λάμψη τις ψυχές των Ελλήνων. 



Αυτή η πραγματικότητα δημιούργησε την ελπίδα ότι μπορούμε να το αναστήσουμε, να νικήσου­με το σκοτάδι και τον κακό εαυτό μας και ν' ανεβούμε νικητές στον ουράνιο Όλυμπο.





Το ανεκλάλητο θείο φως του Απόλλωνα, θα φωτίσει και πάλι τα βάθη της ψυχής των Ελλήνων και θα μπο­ρέσουν να καταλάβουν, ότι τους έλαχε βαρύ χρέος και πάλι, να αποκαταστήσουν τη μεγαλοπρέπεια του Ολύμπου και την ιερότητα των μνημείων τους. 




πηγή : Γεράσιμος Καλογεράκης / Βίντεο: Σιτάλκας / Αδράστεια Διός