19 Δεκεμβρίου 2014

Αβάσιμες οι υποθέσεις εργασίας που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τις οποίες, χρονολογήθηκε ο σκελετός της Αμφίπολης και «μάλλον ανήκει στην Ολυμπιάδα».Το πρόσωπο της Ολυμπιάδας συνδέουν με τον τάφο της Αμφίπολης οι νέες «αποκλειστικές» πληροφορίες σχετικές με την εξέταση του σκελετού που πριν από περίπου ένα μήνα βρέθηκε στον Τύμβο Καστά. Στην ιστοσελίδα amfipolinews.blogspot.gr φιγουράρει ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ο άνθρωπος στον οποίον ανήκει ο σκελετός ήταν 54 χρονών όταν έφυγε από τη ζωή, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες του ίδιου μέσου μιλούν για γυναικείο σκελετό.


Η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ο λιθοβολισμός

Είναι η Ολυμπιάδα; Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, σπεύδει να μας ενημερώσει η ίδια ιστοσελίδα θυμίζοντας ότι η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου είχε δολοφονηθεί με λιθοβολισμό στην Πύδνα με εντολή του Κάσσανδρου το έτος 316 π.Χ. και ότι ο σκελετός βρέθηκε σπασμένος στην περιοχή της λεκάνης.


H ηλικία, σε συνδυασμό με το ότι ο σκελετός βρέθηκε σπασμένος στην περιοχή της λεκάνης, φουντώνουν το σενάριο ότι στον τάφο είναι θαμμένη η Ολυμπιάδα, η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.


Υποθέσεις εργασίας χωρίς βάση
Εγκυροι κύκλοι του ΥΠΠΟΑ, ωστόσο, αναφέρουν ότι πρόκειται για υποθέσεις εργασίες των συντακτών του δημοσιεύματος οι οποίες δεν έχουν καμία βάση.

Η διαδικασία για την εξέταση του σκελετού μόλις άρχισε, συνεπώς δεν είναι δυνατόν να έχουν εξαχθεί συμπεράσματα. Σημειωτέον, ακόμα και μέχρι σήμερα δεν είναι γνωστό σε ποιο εργαστήριο έχει ανατεθεί η ανθρωπολογική εξέταση του σκελετού. Αυτή, ωστόσο, είναι μια πληροφορία που θα γίνει γνωστή τις αμέσως επόμενες ημέρες.   πηγή: the toc